tisdag 1 februari 2011

Det kinesiska nyåret!

Sedan vi landade i Kina har man märkt av att det kinesiska nyåret närmar sig. Vart man än går ser man dessa fantastisk utsmyckningar som är gjorda inför nyår. För kineser är nyåret den största och viktigaste helgen på året och man märker det genom att mycket är inte som "vanligt". Nyåret innebär att man ska fira med nära och kär, man äter gott och umgås. Mer detaljerad information om hur man firar och varför hittar ni här.
Eftersom många kineser är från städer utanför Shanghai och många är lediga under veckan tar sig många "hem" och vi känner att det inte är lika mycket folk och bilar kvar i stan.
På ett sätt är det en skön känsla att inte behöva trängas och knuffas vart man än går men det är också lite tråkigt för nu kommer det mesta vara stängt fram till nästa vecka. Som jag sa till Thomas idag - Vad ska vi göra när inget är öppet? Han log tillbaka och sa - MediaMarkt är öppet.... hahhahaah.

Vi ska fira nyåret tillsammans med några andra svenskar på en restaurang som heter Mr & Mrs Bund. Det ska bli så trevligt och givetvis ska vi ner på The Bund och trängas för att se alla raketer vid midnatt.




Vi går in i kaninens år!

Kram Kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar