måndag 21 februari 2011

Det kinesiska köket!

Innan vår flytt till Kina visste vi redan att i Kina äter man det mesta som går att tugga på och att det inte är som att äta på Ming Palace, ingen 3 små rätter med friterad banan här inte. Så det är en utmaning att utforska det kinesiska köket.
Om man ska beskriva den "äkta" kinesiska maten så är den rätt smaklös( förutom de rätter där de verkligen laddar med färsk chili ),  gärna slemmig och man kokar det mesta man stoppar i mun. Därav det enkla svarat på varför det många gånger inte finns ugn i köket, detta får man undersöka innan man bestämmer sig för sitt boende, något vi ser som självklart men som sagt inte för kineser.

Vi har ätit en del kinesisk mat, men det är inte alltid lätt att förstå vad man beställer och hur det kommer smaka. Men man måste testa sig fram. När vi har varit ute med Thomas kollegor, är de snälla, de förstår vad vi kan tänka oss tycka är gott , men så snart Thomas och jag är ute på egna äventyr brukar det alltid finnas något som vi har beställt som vi knappt kan äta och har svårt att se vad det är vi har på tallriken.

Vi har dock lärt oss att innan man beställer någon rätt med kyckling måste man kolla så den är boneless, om man inte kollar detta så till 99% kommer det in kycklingbrosk. Inte min favorit med enligt Anna Anka så ska de vara bra för kroppen. =)

Ikväll har Thomas lagat "egen grillad" kyckling, det är sååå gott. Idag när vi var och handlade detta insåg vi att de delar på kycklingen, även på gris och nöt, som vi gillar att äta, alltså filér är det billigaste kött de har. De har högre kilopris på de delar som erbjuder mer ben och broskt, gärna kycklingfötter eller ankhuvud( inkl. näbben)... detta låter konstigt men så är det här, och på ett sätt gynnar det oss, för att äta bråsk och gnaga är inte vår grej =)


På denna restaurang fanns det ingen som talade engelska och menyn endast på kinsesiska, vad vi åt är vi inte helt säkra på men av 4 rätter var 3 ok. Man måste våga chansa, eller vad tycker ni?

KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar