söndag 27 februari 2011

Lördagsäventyr

Igår vaknade vi pigga o redo för ett äventyr, vi hade inte en aning vad vi skulle hitta på , men efter att ha läst en artikel på http://www.smartshanghai.com/ fick vi vissa idéer. Vårt mål var att ta oss till en Antikmarknad som ligger på andra sidan floden, på Pudong. Vi tog Metron dit, och när vi väl var framme efter ca 30 min, steg vi ut ur stationen och mötes av en känsla " vi har hamnat på vishan gu´va ska vi ta vägen??" Det var verkligen stor kontrast mot vad vi är vana vid här i Kina, inne i stan är det hög puls dygnet runt, mycket trafik och folk överallt. Här var det inga skyskrapor, inte så mycket folk, det var skitigt och taxibilarna hade ersatts av mopedtaxi. Det var verkligen skönt att få uppleva denna sida av Shanghai, variation är alltid bra, den ständiga stadsstressen är ibland lite påfrestande.

Hur som hellst. Vi kom fram till antikmarknaden, vilket ställe!!! Här finns allt och mycket av allt, gamla kinesiska möbler, vikväggar, dörrar, buddastatyer, koffertar.. lampor osv...
Det var dammigt,trångt och svårt att se vad som gömde sig där inne i bunkern, men det är också charmen med det hela. För en annan som älskar att fynda på loppisar och auktioner var detta en dröm. Här spenderade vi ett par timmar, och fast att det fanns massor av saker jag gillade gick vi därifrån utan en endaste liten sak. Vi bestämde oss att tänka genom exakt vad vi är ute efter och sen åka tillbaka.

Vilken dag, ett spännande äventyr en lördag!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar