onsdag 26 januari 2011

Visumjakt

Idag har vart en lång dag med syfte att förlänga våra visum. Puhhh... det var ingen lätt historia.
Det började med att vi tog en taxi strax efter kl 8 idag på morgonen till Pudongsida, till "visumpolisen". När vi kom dit möttes vi upp av vår relocationagent och vi tänkte detta kommer gå smidigt, vi har ju alla papper och agenten har varit väl förberedd för detta. Men ICKE!
De hade ändrat lite i regelverket, typiskt va =)

Så efter ett konstaterande från "visumpolisen" fick vi vända tillbaka till Puxisidan och agenten fick en del uppgifter att lösa under dagen. Hmmm , hur ska detta gå tänkte vi. Vi satt och funderade på hur man smidigt löser detta, och vårt enda alternativ var att om det inte går att lösa att förlänga visumet, måste vi lämna landet. Ingen lätt uppgift just nu då det vankas kinesiskt nyår och de flesta resor utomlands är bokade eller svindyra. Vi tänkte inte så mycket mer på det... vi resonerar allt att löser sig , ge det bara lite tid.

Agenten ringde och vi bestämde ett nytt möte hos visumpolisen 14.30. De hade löst vissa papper som man måste få med i ansökan, men det var just ett certifikat från Thomas företag här i Kina, som var lite tveksamt. Det fick inte vara en kopia på detta certifikat utan måste vara orginal, och orginalet ligger just nu inlåst på företagen och ingen kan nå det eftersom ansvarig är iväg och han har nyckel... lite rörigt va?
Hur som helst, det blev som vi trodde , problem med Thomas förlängning, min var ok.
Så det som händer nu är alltså, jag får stanna 30 dagar till på mitt turistvisum och Thomas kommer lösa sin förlängning på sitt businessvisum  genom att han får ta flyget ut ur landet, ev Australien under några dagar. Eftersom han har 2 entry på sitt visum räcker det att han lämnar landet och återkommer så förlängs detta utan något pappersarbete.

Ohhh lång historia och lite tråkigt , för det innebär att Thomas kommer innan den 8:e feb, behöver åka iväg på några dagars trip.
Så för er som läser detta och befinner er i Shanghai under tiden han är borta... tänk på mig, jag vill leka =)

Nu är det dax att sova... Natti natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar