tisdag 18 januari 2011

Kaffesugen?

Vi insåg att redan innan vår flytta att vi åker till ett land där kaffe fortfarande är en sällsynt dryck eller rätta sagt lite mer exklusive än i Sverige. Här dricker man givetvis te. Det finns Starbucks, där kan man få riktigt gott kaffe MEN det kostar, runt 30 kr för en stor latte. Detta är inte hållbart i längden eftersom det gärna dricks minst ett par av dessa varje dag.
Efter lite research såg vi på nätet att man kan inhandla kaffebryggare här i Shanghai på exempelvis Media Markt och så kaffebönor på Ikea, ett annat alternativ är att hitta en Nespresso maskin, även denna finns på Media Markt eller i Nespresso egna butik som ligger på bottenvånningen av ett stort shopping mall , Grand Gateway shopping mall .
Vi har hemma en Nespresso , en röd fin maskin. Eftersom vi vet att denna maskin brygger fantastiskt kaffe och den är superenkel kommer vi  inhandla en sådan här inom kort. Vi tänkte att detta skulle bli idag som vi slog till och lägger 4000 spänn på en kaffemaskin, men icke!!! Vi besökte både Grand Gateway Mall och Media Markt. På Grand Gateway, i Nespressobutiken hade de denna maskin men endast i rött o någon plastig silverfärg , ingen färg vi önskade ( vi har ju redan en röd hemma) och på Media Markt hade de bara i rött. De kommer inte få in andra färger utan det är dessa de har i Kina. Vi hade hoppats på en svart eller vit design. Hmmm hur ska vi göra?

 Hjälp oss, har ni några tips, vilken ska vi välja?



5 kommentarer:

  1. Jag är i akut behov! så kom med förslag snabbt!

    SvaraRadera
  2. Liiite av ett ilandsproblem faktiskt :)

    SvaraRadera
  3. Ni kanske skall välja en jura maskin istället. Ni har ju redan en kapsel maskin så varför inte en med bönor? Titta på denna http://www.se.jura.com/home_se_x/products_home_use/s_line/impressa_s9_ot-cappuccino.htm

    SvaraRadera
  4. Men ni har ju två av annat i köket, så ta båda! =)
    Det var ju lätt löst!

    SvaraRadera