onsdag 12 januari 2011

Uppdrag.

Som ni säkert förstår behöver vi fixa en hel del , mycket av det praktiska som låter vardagen fungera som det ska. Första uppdraget var att inhandla frukost.
Finns det bara tid så tycker vi att frukost är en mycket trevligt början på dagen och som det ser ut just nu har vi en hel del tid så frukost är givet men de är lite svårare här än hemma att hitta allt man behöver men vi lyckades, efter 3 försök på olika supermarkets runt häromkring fick vi ihop allt man behöver och lite därtill... så vår start av dagarna börjar alltid bra.

Vårt nästa uppdrag var att få igång kinesiska telefonnummer.Inte helt lätt men vår agent var snäll och skaffade dessa till oss genom att lämna ett kuvert med två simkort och därtill vara en beskrivning hur man kommer igång på kinesiska... hmmm :-)
Detta var  inte klockrent att fixa själv men med hjälp så har vi fått igång det, så nu har jag kinesiskt nummer och är numera användare av China Mobile... världens största mobiloperatör.

Uppdrag nummer 3. Thomas behöver komma igång med sitt jobb och behövde inhandla en del till sitt kontor. Det så kallade kontoret är just nu en del av vårt vardagsrum , ett skrivbord som står intill matbordet. Vi lever lite primitivt just nu men så får det vara tills vi hittar nytt boende där Thomas kommer ha möjlighet till ett rum som blir hans kontor.Vårt uppdrag var att inhandla scanner, skrivare och lite nyttiga sladdar till detta. Vi såg att det finns ett Media Markt här i stan, och faktiskt inte så lång ifrån vår lägenhet så vi traskade dit. Det är skönt att komma till dessa varuhus som finns även hemma och i andra länder för här väljer de att skriva ut sina produkter på engelska, går du till en kinesiskt affär, står det bara på kinesiska och just nu känns det som en större utmaning så vi väntar lite med det. Allt gick bra och vi fick med oss det Thomas behövde och vi tog en taxi tillbaka till lägenheten.

Uppdrag nr 4.
Säkert det mest intressanta men också mest krävande. Det är vår jakt efter boende. Vi spenderade 3 timmar på att besöka 10 olika lägenheter idag. Man har blivit lite kräsen efter att ha sett så många som vi har gjort sedan innan,  man vet vad som kan finnas och man vill ha det lilla extra. Alla de olika slags boende vi besökte i somras är dessvärre nu i efterhand inte möjligt för oss eftersom Thomas fabrik ändrade geografisk position. Men det som var bra är att man nu har en hel del i bagaget för att veta vad man ska välja för boende och vad kan vara bra att tänka på.
Vi har idag kollat  i down town. Vi fastnade för en lägenhet i Lakeville Regency Xintiandi, i området Lu wan. Imorgon kommer vi få möjlighet till att se fler lägenheter i detta område. Jag håller tummarna för att vi hittar något perfekt där. Det hade vart så skönt att veta vart vi kommer att bo permanent.


På vår väg till Media Markt tog vi vägen "bakom" skyskraporna och  fann den kinesiska vardagen...Så charmigt!





 Hur kan det finnas parkeringsplatser för alla bilar i Shanghai jo se nedan ,genom att hissa upp bilarna och sen parkera en under .... smart!




 Under vintern passar de på att torka kött så det är inte ovanligt att se en firre eller en köttabit hängande
utmed fasaderna.




och så alla dessa kläder som hängs ut på tork ..



Kram!

2 kommentarer:

  1. Välkomna hit :)

    Vattenmaskin går absolut att lösa! Men vänta tills ni skaffat ert permanenta boende, för det är mycket möjligt att det redan finns en på plats där.
    I de flesta compunds kan man köpa en själva "centralenheten" från management, alternativt typ Carrefour (stor matkedja, där kan ni också köpa lite mer normal mat, elprylar, cyklar mm mm=stort). Sen när vattnet tar slut så ringer man management och de kommer upp med en ny stor dunk och man lämnar ifrån sig den gamla, så får man en räkning. Eller så ringer man själv vattenleverantören och så kommer de och lämnar/hämtar. Smidigt!
    Dock har vi fortfarande inte kommit så långt.. hrm.. vet liksom inte riktigt var vi ska ställa den där jättegrejjen! :)

    SvaraRadera
  2. Hur får man ner bilen om det står en under?! :)

    SvaraRadera