måndag 10 oktober 2011

Boracay

Nu är vi tillbaka i Shanghai efter en fantastisk vecka i Filippinerna på ön Boracay. Vi har haft det helt underbart, mycket avkoppling, sol och bad och levt gott med allt som Boracay erbjuder.
Jag var lite tveksam till vårt val av destination innan avfärd, många pratar om hög kriminalitet i Filippinerna och så just under vår resa inträffade 2 tyfoner i Filippinerna.
MEN, jag känner att vi gjorde helt rätt att åka dit, mitt intryck av detta land är överträffande. Även om det är en hel del kriminalitet kände inte vi av det mer än att man ser mycket beväpnade vakter och hundar som spårar bomber och droger. Detta såg vi framför allt i Manilla, och Manilla i säg är inte speciellt fint, det är mycket fattigdom och skitigt och mycket trafik. Som tur var behövde vi inte spendera speciellt många timmar i staden utan endast en (ofrivillig) natt vid ankomst, detta pga. av Philippine Airlines strejk som gjorde att vi var 4 timmar försenade från Shanghai och vi missade vårt anslutningsflyg som skulle ta oss vidare, men all heder till flygbolaget som bjöd oss på en hotellnatt. Och detta var nog det coolaste hotell jag har bott på. I rummen fanns en 8 meter långt akvarium med saltvattensfisk. Häftig känsla!
Boracay är en liten ö, och man måste ta sig dit först med flyg från Manilla, sen båt ut till ön.
Vi flög till Kalibo och sen åkte van till Caticlan där vi tog båten över till Boracay. Allt går smidigt så snart det går vill säga, tror inte att det finns något inrikes flyg som går avsatt tid, vi hade över 3 h försening från Manilla till Kalibo och från Kalibo till Manilla på vägen hem var det lite tveksamt vilken tid vi skulle resa, först skulle det avgå 15 minuter innan beräknad avgång... men efter lång väntan blev det ändå försenat. Ja ja.... det gick ingen nöd på oss.


Att komma till Filippnerna och Boracay var raka motsatsen till vår vardag i Kina. Alla kan engelska!!!! och luften är ren och havet är lika klart som dricksvatten. Mycket natur och vänliga människor överallt. Ohhh vilken kontrast och ändå bara 3,5 h flyg ifrån Shanghai. Jag trivdes riktigt bra, vår semester kunde knappast kännas bättre.
Jag har varit mycket i Thailand, detta var bättre på många sätt men ska jag nämna några saker så bättre badvatten, billigare, inte lika stor och öppen prostitution som man kan se i Thailand.

Har ni möjlighet att åka till Filippinerna... gör det! Den bästa tiden att åka ska enligt filippinarna själva var i mars, nu när vi åkte var det fortfarande lågsäsong och vädret si så där. Som sagt det var 2 tyfoner som drog in över norra delarna av landet som även på Boracay märktes av vissa dagar. Men det var varmt och skönt och solen dök upp med jämna mellanrum. Det går inte att klaga, vi lyckades få lite färg på våra bleka armar och ben.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar